راهنمای خرید کیبورد

چگونه یک کیبورد مناسب خریداری کنیم؟

کیبورد یکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین لوازم جانبی کامپیوتر است که بدون آن کار با کامپیوتر ممکن نیست. کیبورد یکی از وسایلی است که روزانه وقت زیادی را در تعامل با آن می‌گذرانید و مدت زمان زیادی در روز زیر دست شماست، به خصوص اگر یک کارمند بخش اداری، تایپیست، برنامه‌نویس یا گیمر حرفه‌ای باشید.

این وسیله کاربردی امروزه در طرح‌ها، جنس‌ها و مدل‌های گوناگونی در بازار عرضه می‌شود که انتخاب هرکدام از آن‌ها استاندارد و ملاک‌های مخصوص به خود را دارد و هر کس باید متناسب با شغل و حرفه‌اش نسبت به خرید آن اقدام نماید.

بی‌تردید کیفیت و کارایی بالای کیبورد کامپیوتر برای افرادی که کارشان با کامپیوتر است یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین فاکتورهای خرید کیبورد می‌باشد.

هنگام خرید کیبورد کامپیوتر باید دقت فراوانی خرج کرد، به این دلیل که انتخاب کیبورد نامناسب و بی‌کیفیت ممکن است مشکلات زیادی را برای کاربر ایجاد کند. به‌طور مثال کیبورد مناسب برای کار یک تایپیست حرفه‌ای با کیبورد مناسب برای گیمرها تفاوت فراوانی دارد و در صورت خرید اشتباه، باعث می‌شود کاربر هنگام کار کردن حس راحتی نداشته باشد و کار با آن سخت و آزار دهنده شود.

استفاده از کیبورد کامپیوتر نامناسب می‌تواند مشکلات زیاد و گاهی عوارض جبران‌ناپذیری را به بار آورد. از جمله این عوارض می‌توان به درد شانه، مچ و انگشتان و سندروم مچ دست اشاره کرد.

انتخاب کیبورد متناسب با زمینه‌کاری

مهم‌ترین سؤال قبل از خرید کیبورد کامپیوتر این است که شما کیبورد را برای انجام چه کار و حرفه‌ای می‌خواهید؟ بی‌تردید تفاوت‌های زیادی میان کیبوردهای مناسب برای تایپ، طراحی، محاسباتی و گیم وجود دارد. پس اولین قدم در انتخاب کیبورد کامپیوتر مناسب، تعیین کردن شغل و حوزه کاری شما می‌باشد.

توجه داشته باشید که اگر کیبورد را برای مسائل روزمره و نسبتاً ساده‌ای نظیر تایپ می‌خواهید، کیبوردهایی با قیمت پایین و اقتصادی‌تر را انتخاب کنید؛ اما چنانچه قرار است از کیبورد کامپیوتر برای اجرای کارهای معماری و گرافیکی یا بازی‌های کامپیوتری استفاده کنید، توصیه ما به شما خرید کیبوردهای حرفه‌ای و باکیفیت‌تر و البته نسبتاً گران‌تر می‌باشد. این نوع از کیبوردها قابلیت‌های بیشتری نسبت به کیبوردهای ساده دارند و تنها شامل دکمه‌های معمولی نیستند، از میان این قابلیت‌ها می‌توان دارا بودن کلیدهای کنترل صدا، مدیا و اجرای برنامه‌ها را نام برد.

 اگر اهل بازی‌های کامپیوتری هستید، کیبوردی مناسب شماست که برای این منظور ساخته شده است. در چنین کیبوردهایی نوع کلیدها متفاوت بوده و مقاومت کلیدها نسبت به ضربه از کیبوردهای معمولی بیشتر است. کیبوردهای گیمینگ با کلیدهای مکانیکی که معمولاً دارای نورپردازی نیز می‌باشد جز گران‌ترین کیبوردهای موجود در بازار می‌باشند.

در ادامه به بررسی انواع کیبورد از نقطه نظرهای مختلف می‌پردازیم.

کیبوردها انواع و دسته‌های مختلفی دارند، اما یکی از دسته‌بندی‌های اصلی کیبوردها بر اساس نوع اتصال آن‌ها می‌باشد. کیبوردها از نظر نحوه اتصال به دو دسته سیمی و بی‌سیم تقسیم‌بندی می‌شوند.

کیبوردهای سیمی:

کیبوردهای سیمی سهم زیادی از فروش کیبورد را در اختیار دارند. در مقایسه با نوع بی‌سیم، قیمت پایین‌تری دارند و مناسب‌ترین کیبورد برای مصارف معمولی در خانه‌ها، ادارات و مراکز تجاری می‌باشند. کیبوردهای سیمی به‌صورت کیبورد تک به فروش می‌رسند اما معمولاً کیبوردهای بی‌سیم به‌صورت مجموعه ماوس و کیبورد به فروش می‌رسند.از مزایای کیبورد سیمی در مقابل کیبورد بی‌سیم نبود دغدغه اتمام باتری می‌باشد. همچنین مزیت دیگر آن، سرعت بالاتر فشردن کلید تا واکنش، نسبت به نوع بی‌سیم است.بعضی از کیبوردهای سیمی دارای نور پس‌زمینه یا Back Light هستند که این امر کار کردن با آن را در شب و محیط‌های تاریک آسان کرده و خطای تایپی را کاهش می‌دهد. این قابلیت می‌تواند به‌صورت نور تک‌رنگ یا طیف رنگ RGB ارائه شود. نور پس‌زمینه قابلیتی است که کیبوردهای بی‌سیم از آن بی‌بهره‌اند. دلیل آن‌هم این است که نور پس‌زمینه برای روشن شدن نیاز به برق دارد. کیبوردهای سیمی از طریق پورتUSB  برق مورد نیاز چراغ‌های پس‌زمینه را تأمین می‌کنند. با توجه به این‌که منبع تأمین برق کیبوردهای بی‌سیم از طریق باتری می‌باشد، باتری توان تأمین برق نور پس‌زمینه را ندارد.

کیبوردهای بی‌سیم یا وایرلس:

اگر سلیقه شخصی و کاریتان به‌گونه‌ای است که هنگام کار با کامپیوتر با فاصله زیاد از مانیتور می‌نشینید و نمی‌خواهید سیم کیبورد جلوی دست و پایتان را بگیرد، کیبورد بی‌سیم برای شما گزینه مناسبی است. این کیبوردها همچون ماوس‌های بی‌سیم انرژی خود را از باتری تأمین می‌کنند و عموماً همراه با ماوس مخصوص خود در بازار یافت می‌شوند.

کیبورد‌های بی‌سیم از نظر نحوه اتصال با دو نوع فناوری با کامپیوتر ارتباط برقرار می‌کنند. یک نوع مرسوم آن، ارتباط از طریق یک دانگلUSB RF  می‌باشد. (اساس کار دانگلUSB RF  به این صورت است که قطعه کوچکی شبیه فلش را به درگاه USB کامپیوتر وصل می‌کنند تا سیگنال‌های ارسالی از کیبورد کامپیوتر را دریافت کند.) نوع دیگر که به‌تازگی توسط شرکت‌هایی مانند رپو تولید شده است، ارتباط کیبورد به کامپیوتر به‌واسطه بلوتوث (Bluetooth) می‌باشد.

یکی از معایب کیبوردهای بی‌سیمی که از طریق دانگلUSB  به کامپیوتر متصل می‌شوند نسبت به کیبوردهای بی‌سیم بلوتوثی این است که در صورت گم شدن دانگل کیبورد بلااستفاده خواهد بود و تمام هزینه‌ای که برای خرید کیبورد انجام داده‌اید، با گم شدن دانگل بر باد خواهد رفت! از دیگر مزایای کیبوردهای بی‌سیم بلوتوثی این است که پورت USB خالی ماندن پورت USB می‌باشد. البته این امر در مورد لپ‌تاپ‌ها صدق می‌کند که دارای بلوتوث داخلی می‌باشد. در کامپیوتر برای استفاده از این قابلیت باید یک عدد دانگل گیرنده بلوتوث نیز تهیه کنید. البته لازم به ذکر است که معمولاً در جعبه خود کیبوردهای بلوتوثی، دانگل USB RF بوده و برای کامپیوتر رومیزی که از قابلیت بلوتوث داخلی بی‌بهره است می‌توان از این دانگل برای اتصال استفاده کرد.

کیبوردهای بی‌سیم به دلیل نوع اتصال خود، برای انتقال اطلاعات می‌بایست از موج‌های رادیویی استفاده کنند که در مقایسه با نوع سیمی خود کند تر عمل می‌کنند. اگر به یکی از صفحات بحث‌های گروهی گیمرها سری بزنید، سریعاً با واژه‌های لگ و کندی مواجه می‌شوید، زیرا در بازی‌های آنلاین داشتن بالاترین سرعت عمل، هم در عملکرد شخص و هم در سرعت کارکرد تجهیزات گیمینگ می‌تواند در رقابت‌های حساس بسیار اثرگذار باشد. با این اوصاف اگر گیمیر هستید و سرعت فشردن کلید تا عمل آن برایتان مهم است، کیبوردهای بی‌سیم گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود.

یکی از مواردی که باید در خرید کیبورد سیمی یا بی‌سیم مورد مقایسه قرار داد بحث قیمت می‌باشد. از نظر قیمت، کیبوردهای سیم‌دار ارزان‌تر از کیبوردهای وایرلس هم‌رده خود هستند. البته اکثر کیبوردهای گیمینگ به‌صورت سیم‌دار به بازار ارائه می‌شوند و قیمت بالاتری نسبت به بسیاری از کیبورد‌های وایرلس دارند و دلیل این امر ویژگی‌های خاص مربوط به آن‌هاست.

کیبوردها از نظر استانداردهای طراحی به چند نوع کیبوردهای استاندارد، کیبوردهای مینی، کیبوردهای ارگونومی، کیبوردهای ژله‌ای و کیبوردهای گیمینگ طبقه‌بندی می‌شوند. در حالت کلی می‌توان گفت که نوع طراحی و ساختار کیبورد کامپیوتر تا حدود زیادی به حوضه فعالیت و نوع استفاده و همچنین علاقه و سلیقه شخصی خودتان بستگی دارد. توصیه می‌شود فارغ از این‌که چه نوع کیبوردی را برای خرید انتخاب می‌کنید، از کیبوردی استفاده کنید که شیب و ارتفاع آن قابل تنظیم باشد. در بعضی از کیبوردها نیز لبه‌ای برای قرار دادن مچ دست تعبیه شده است که از نظر پزشکی و سلامت بسیار مناسب هستند.

کیبوردهای استاندارد:

کیبوردهای استاندارد همان کیبوردهای رایجی هستند که همگی می‌شناسیم. این نوع کیبورد دارای  ۱۰۴ کلید اصلی و در بعضی مدل‌ها چند کلید اضافه مخصوص نمایه‌ها و مالتی مدیا قرار داده شده است.

کیبوردهای مینی:

این نوع از کیبوردها دارای 83 کلید استاندارد بوده و فاقد کلیدهای ماشین‌حسابی در سمت راست کیبورد هستند. این کیبوردها برای افرادی مناسب هستند که دارای محدودیت فضا برای قرار دادن کیبورد می‌باشند و یا این‌که مسئله جابجایی کیبورد برایشان حائز اهمیت است. خرید این نوع کیبورد به دلیل عدم وجود کلیدهای ماشین‌حسابی برای افرادی که کار حسابداری انجام می‌دهند توصیه نمی‌شود.

کیبوردهای ارگونومی:

نوع ارگونومیک کیبوردها اهمیت و تمرکز ویژه‌ای بر روی عدم احساس خستگی، راحتی دست‌ها و انگشتان کاربر در هنگام تایپ کردن دارند و اصول و مبنای طراحی آن‌ها بر اساس نحوه قرارگیری دست بر روی کیبورد طراحی ‌شده است. این کیبوردها با توجه به مزیت بالای راحتی و سهولت هنگام تایپ، قیمت بالاتری نسبت به سایر مدل‌ها دارند، اما از نظر بسیاری از خریداران راحتی و سلامت جسمی‌شان بسیار مهم‌تر از هزینه صرف شده برای خرید کیبورد می‌باشد.

کیبوردهای ژله‌ای:

کیبوردهای ژله‌ای، دارای بدنه کاملاً منعطف می‌باشد، به همین دلیل به سادگی قابل تا شدن بوده و به سهولت قابل حمل و نقل می‌باشد. معمولاً این نوع کیبوردها استحکام قابل توجهی در برابر ضربه و رطوبت از خود نشان می‌دهند و قابل شستشو نیز می‌باشند. با تمام مزایایی که این نوع کیبورد دارد اما برای شرایط خاص مناسب است و استفاده از آن در بین کاربران رایج نیست.

کیبوردهای گیمینگ:

کیبوردهای گیمینگ، کیبوردهایی هستند که به‌صورت اختصاصی برای بازی طراحی و ساخته شده‌اند و از مقاومت و سرعت عمل بالایی برخوردار هستند.این کیبوردها برای افرادی مناسب هستند که به‌صورت حرفه‌ای به انجام بازی‌های کامپیوتری می‌پردازند. یک کیبورد گیمینگ از لحاظ ساختاری و طراحی بدنه کاملاً مخصوص بازی کردن می‌باشد و علاوه بر انجام سریع دستورات چندرسانه‌ای، قابلیت‌های بهتر و بیشتری نیز دارد، به‌عنوان مثال دارا بودن نور پس‌زمینه در چندین رنگ متفاوت و جذاب که سبب زیباتر شدن کیبورد می‌شود، توانایی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بسیار ویژه و کاربردی، دقت و سرعت ‌بالای کلیدها بدون کوچک‌ترین تأخیر در ارسال فرمان‌ها و همچنین استحکام و طول عمر بالا، از جمله این قابلیت‌ها و مزیت‌های این دسته از کیبوردها می‌باشد. در هنگام خرید کیبورد گیمینگ این نکته را مدنظر قرار دهید که صرفاً یک کیبورد با نورپردازی RGB نمی‌تواند یک کیبورد گیمینگ به‌حساب آید.

سفتی و نرمی کلیدهای کیبورد به هنگام ضربه زدن و کار با آن‌که اصطلاح به آن ضربه کلیدها گفته می‌شود، عاملی بسیار مهم در انتخاب و خرید کیبورد می‌باشد. این‌که انگشتانتان هنگام کار با کیبورد احساس راحتی داشته باشند بی‌شک تأثیر ویژه‌ای در انتخاب شما دارد، مهم است بدانید که کیبورد با کلیدهای کم‌عمق، تایپی راحت و با سرعت بیشتر برای شما رقم می‌زند یا کیبوردی با کلیدهای عمیق؟ صدایی که کلیدهای کیبورد به هنگام تایپ تولید می‌کنند نیز فاکتور مهم دیگری در انتخاب کیبورد است.

برخی از افراد مشکلی با صدای بلند دکمه‌های کیبورد ندارند، اما بسیاری دیگر کیبوردهای کم‌صدا و یا بی‌صدا را ترجیح می‌دهند و از صدای بلند کلیدهای کیبورد کامپیوتر سرسام می‌گیرند. پس این نکته مهم را نیز در خرید کیبورد باید مدنظر قرار داد.

کلیدهای ممبران:

کلیدهای ممبران از رایج‌ترین نوع کلیدهای به‌کاررفته در ساخت کیبورد می‌باشد و امروزه طیف وسیعی از کیبوردها با این نوع کلید به بازار عرضه می‌شوند. نحوه عملکرد این نوع کلیدها به این شکل است که زیر کلید پلاستیک نرمی وجود دارد که یک قطعه کربنی به آن متصل شده است. در هنگام فشردن کلید، این قطعه کربن به مدار زیر آن متصل می‌شود و به دلیل رسانا بودن کربن باعث می‌شود تا برق از کربن عبور کرده و سیگنال حرف مورد نظر به سیستم انتقال داده شود. این کلیدها را باید تا زمان برخورد به مدار زیر آن‌ها فشار داد، تا با برخورد به مدار، سیگنال حرف مورد نظر ارسال شود. این نوع از کلیدها به دلیل قیمت پایینی که دارند در اغلب کیبوردهای پایین رده یا میان رده مورد استفاده قرار می‌گیرند و طیف وسیعی از کیبوردها را شامل می‌شوند.

کلیدهای مکانیکی:

کلیدهای مکانیکی که در مقایسه با نوع ممبران، مکانیزم ساخت پیشرفته و پیچیده‌تری دارند و البته گران قیمت‌تر نیز هستند. این نوع از کلیدها که بیشتر در ساخت کیبوردهای گیمینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند، در انواع مختلفی ساخته می‌شوند. عملکرد این کلیدها توسط یک سو‌ئیچ می‌باشد که به‌واسطه یک کلید از یکدیگر جدا شده‌اند. با فشردن کلید، دو قسمت سو‌ئیچ به یکدیگر متصل شده و سیگنال ارسال می‌گردد. این نوع از کلیدها بسیار سریع‌تر از مدل‌های ممبران عمل می‌کنند و در مدل‌های مختلف از سرعت‌های متنوعی برخوردار هستند. این نوع کلیدها بسیار سریع هستند و اغلب در میانه مسیر عمل می‌کنند و نیازی به فشردن آن‌ها تا انتها وجود ندارد. این نوع از کلیدها در هنگام فشرده شدن صدایی مانند کلیک کردن از خود تولید می‌کنند. در برخی از کیبوردهای گیمینگ از کلیدها به‌صورت ترکیبی استفاده می‌شود، به این صورت که کلیدهایی که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند از دوام بیشتر و عملکرد سریع‌تری برخوردار هستند و سایر کلیدها از نوع کلیدهای مخصوص تایپ هستند. در مجموع این نوع کلیدها از عمر و قیمت بالاتری برخوردار هستند و در کیبوردهای میان رده تا بالا رده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کلیدهای مکانیکی / ممبران:

کیبوردهای مکانیکال/ ممبران همانطور که از نامشان پیداست، ترکیبی از هر دو مکانیسم کلید مکانیکال و کلید ممبران هستند که نتیجه این ترکیب، تولید محصولاتی با قیمت اقتصادی‌تر است. بازخورد این نوع کیبوردها مشابه نمونه‌های مکانیکی است اما به جای فنر فلزی، از قطعات پلاستیکی، درست مانند کلیدهای ممبران استفاده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *